Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@06:34:25 GMT

در سوگ احیاگر دین

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۲۹۳۶

در سوگ احیاگر دین

هفتم ذیحجه – امروز – مصادف با شهادت امام محمد باقر(ع) پنجمین خورشید درخشان هدایت از نسل پیامبر خاتم (ص) است. شهادت آن حضرت در سال ۱۱۴ هجری و در دوران خلافت هشام بن عبد‌الملک (105 -125) رخ داد.

 در اینکه چه فرد یا افرادی در شهادت امام باقر (ع) دست داشته‌اند، نقل‌های مختلفی وجود دارد. بعضی از منابع، شخص هشام بن عبدالملک را عامل شهادت وی دانسته‌اند و برخی ابراهیم بن ولید را عامل مسمومیت آن حضرت معرفی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام باقر(ع) وصیت کرده بود در لباسی که در آن نماز می‌خوانده دفن شود. آن حضرت (ع) در قبرستان بقیع، کنار مرقد پدرش امام سجاد(ع) و عموی پدرش امام حسن(ع) دفن شد.
 امام محمد باقر (ع) در میان امامان معصوم به عنوان شکافنده علوم معرفى شده و اندیشمندان اسلامی و مورخین نیز شخصیت آن حضرت را بر اساس این ویژگی ارج نهاده و گرامى داشته‌اند.
این ویژگى موجب شده تا امت به گفتار و رفتار امام محمد باقر (ع) با اعتماد کامل نگریسته و با حجت قرار دادن تعالیم آن حضرت(ع) از آنها تبعیت نمایند. براین اساس امام محمد باقر(ع) بالاترین رتبه را در میان امامان شیعه از حیث نقل حدیث در قلمرو معارف بشری دارد.
آن حضرت در کنار ارائه شریعت و آئین مکتب اسلام به اقتضاى وسعت قلمرو دعوت و براى پاسخگویى به شرایط و نیازهای جدید مسلمانان ناگزیر از آوردن موضوعات تازه‌ای شد که دارای ویژگی پاسخگوىی به مقتضیات زمان بود . از این رو آن حضرت را احیا گر دین محمدی (ص) نام نهاده اند. زیرا تبیین امام محمد باقر (ع) از شریعت محمدی (ص) از برجستگى ، دوام، تأثیر و کارآمدى بسیاری برخوردار گشته و تنوع شیوه‌هاى تبلیغى حضرتش نیز به مراتب بیش از سایر ائمه دین بوده است.
از اینرو امام محمد باقر(ع) نگین انگشترى علم و رسالت بوده و اندیشمندان جملگى چشم به میراث آن حضرت دوخته‌اند و امید به راهنمایی جهانیان با تکیه بر سیره و تعالیم آن حضرت در معرفی مکتب اسلام دارند.
به عبارتی امام محمد باقر(ع) را حق تعالى حجت قرار داد و شیوه‌هاى دعوت و تبلیغ را بدو کامل کرده و فضایل و ارزش‌هاى انسانى را در وجودش به کمال رساند از این جهت می‌توان امام محمد باقر(ع) را هم احیاگر رسالت و هم کامل کننده فضیلت‌ها دانست.
آن حضرت (ع) یگانه‌اى است که از جامع فضایل انسانی برخوردار و روحیه رحمت، صفا، شفقت، و خلوص در وجود پربرکت و باعظمتش موج مى‌زد.
شکى نیست که خاتمیت رسالت محمدی (ص) با توجه به لزوم هدایت بشر در همه زمان‌ها، امرى عقلی و وجدانی است و این به معناى کمال و جامعیت رسالت اسلام است. تا رسالتى کامل ترین نباشد نمى‌تواند رسالت خاتم لقب گیرد. این رسالت کامل که داعیه راهبرى، نسل‌ها و جوامع را در دوره‌هاى مختلف دارد، بایستى لاجرم حاوى والاترین و کامل‌ترین پاسخ‌ها به نیازهای نسل‌های امروز و فردای جوامع باشد. جامعیتی که مهم‌ترین ویژگى آن جاودانگى است تا براى همیشه الگوى پیروى تمام دین باوران شود.
بنابراین هرکه از پى کامل ترین مجموعه شرایع آسمانى باشد، آن را در تعالیم امام محمد باقر(ع) خواهد یافت. همچنان که اگر در پى بهترین منظومه اخلاقى و عملى براى سعادت آدمى و شفاى بیمارى‌هاى روحى باشد چاره‌اى جز تمسک به آموزه‌های امام محمد باقر(ع) نخواهد داشت و اگر کسی به دنبال مؤثرترین و کارآمدترین دستورالعمل برای زندگی باشد، نیز ناچار از پیروی از تعالیم اسلام به تعلیم آن حضرت است. امام محمد باقر خورشید دیگر بار سرزده از افق حقیقت و معنویت است که درمیانه راه روشنی بخشی و احیاگری به دست حاکمان ستمگر اموی به شهادت رسید و آفتاب وجودش به خاموشی گرائید.‌

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: امام محمد باقر ع آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی اصغر اصغری ولوجائی ظهر چهارشنبه در نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: دهه کرامت باید با برنامه‌های فرهنگی و تبیینی زمینه ترویج سیره عملی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) با هدف تحول معنوی در بین آحاد جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به تکریم امامزادگان و گرامیداشت ولادت حضرت احمد بن موسی (ع) شاهچراغ، بر لزوم ایجاد بستر معنوی جهت تکریم این گنجینه عظیم اهل بیت (ع) تاکید و اظهار کرد: دبیری دهه کرامت را ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران عهده دار است که می‌طلبد تمامی دستگاه‌های عضو برای گرامیداشت این ایام نورانی جهادی عمل کنند.

وی برلزوم تبیین سبک زندگی رضوی در دهه کرامت بین اقشار مختلف جامعه تاکید کرد و گفت: باید با برنامه‌های فرهنگی و تبیینی زمینه ترویج سیره عملی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) در بین آحاد جامعه فراهم شود.

حجت الاسلام اصغری تاکید کرد: در دهه کرامت و در راستای اشاعه فرهنگ رضوی برگزاری مراسم ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) در امامزادگان و بازخوانی سیره عملی حضرت ثامن الحجج (ع) و کریمه اهل بیت (ع) به‌خصوص در روز دختر، پاسخگویی به شبهات، بهره‌گیری از فضای مجازی، ایجاد شور و نشاط اجتماعی، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، توجه به کرامت و حرمت انسانی، بهره‌گیری از ظرفیت رسانه ملی، فضاسازی و تبلیغات محیطی مورد توجه باشد.

کد خبر 6100447

دیگر خبرها

  • دهه‌ای به نام «کرامت»...
  • کشته شدن ۳ مبارز گردان‌های قدس در جنوب لبنان
  • شهادت ۲ رزمنده حزب‌الله لبنان در راه قدس
  • شهادت ۳ مبارز گردان‌های قدس در جنوب لبنان
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • عکس‌هایی از آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم که پربازدید شد
  • پیام تسلیت آیت الله نورمفیدی در پی شهادت مامور گلستانی فراجا
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • تخریب کامل ۳۸۹ واحد مسکونی و تجاری در آتش‌سوزی شفت